[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συμμαχία Μόντι-Κεντροαριστεράς κόντρα στον Μπερλουσκόνι
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Μάριο Μόντι και Πιερ Λουίτζι κατά Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica.

O παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός σκοπεύει να συμπαραταχθεί με την Kεντροαριστερά στην εκλογική μάχη εναντίον του προκατόχου του, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού συνυπέγραψε με τον ηγέτη του PD, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι ένα «σύμφωνο μη επίθεσης» και να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας μετεκλογικής συμμαχίας.

Το PD θέλει επίσης να σταματήσει ο Μόντι να επικρίνει τα συνδικάτα και τον αριστερό εταίρο του PD, τον Νίκι Βέντολα.

Οι πληροφορίες για τη συμφωνία Μόντι-Μπερσάνι δημοσιεύονται έπειτα από αρκετές ημέρες έντονων ανταλλαγών πυρών ανάμεσα στον απερχόμενο πρωθυπουργό και τον Μπερλουσκόνι.

Ένα πιθανό σημείο τριβής ανάμεσα στον Μόντι και την κεντροαριστερά είναι οι γάμοι μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, ένα θέμα ευαίσθητο στη Ρωμαιοκαθολική Ιταλία. Το PD τάσσεται υπέρ των ενώσεων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, ενώ ο Βέντολα, ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος, διεξάγει εκστρατεία υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έχει μια συμμαχία με επικεφαλής το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), όμως έχει χάσει περίπου 3 μονάδες τις τελευταίες ημέρες πέφτοντας στο 37%. Η πλευρά του Μπερλουσκόνι έχει μειώσει της 15 μονάδες που υπολειπόταν και βρίσκεται τώρα στο 26-27%, ενώ το στρατόπεδο του Μόντι είναι σταθερά στο 15%.

Οι τάσεις στις δημοσκοπήσεις έχουν ενισχύσει τους φόβους της κεντροαριστεράς ότι μπορεί να μην κερδίσει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, γεγονός που θα καταστήσει μια συμμαχία με τον Μόντι τη μοναδική επιλογή για να κυβερνήσει.  


Πηγή: newpost 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Συμμαχία Μόντι-Κεντροαριστεράς κόντρα στον Μπερλουσκόνι"

Leave a reply