[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εντυπωσιακό βίντεο από τον αστερισμό του Τοξότη
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Η νέα εικόνα του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του Νότου (ESO), που τραβήχτηκε με την κάμερα Wide Field Imager του τηλεσκοπίου 2,2 μέτρων MPG/ESO στο Αστεροσκοπείο La Silla στη Χιλή, δείχνει το γαλαξιακό νεφέλωμα NGC 6520 και το γειτονικό του νέφος Barnard 86, τα οποία βρίσκονται αμφότερα σε απόσταση περίπου 6.000 ετών φωτός από τον Ήλιο.


Το κοσμικό αυτό ζευγάρι βρίσκεται σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Γαλαξία μας, στο Μεγάλο Αστρικό Νέφος, στον αστερισμό του Τοξότη.


Το Μεγάλο Αστρικό Νέφος του Τοξότη είναι γεμάτο νεαρά γαλαζωπά άστρα. Συνήθως τα αστρικά νέφη αποτελούνται από χιλιάδες άστρα, που σχηματίζονται όλα την ίδια στιγμή και έτσι έχουν την ίδια ηλικία.

Αυτά τα νέφη δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής, μόλις μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Η ηλικία του NGC 6520 υπολογίζεται ότι είναι περίπου 150 εκατομμυρίων χρόνων.

Όπως όμως επισημαίνει το ESO σε ανακοίνωσή του, η εικόνα αυτής της γειτονιάς του Γαλαξία θα αλλάξει σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, όταν τα άστρα του Μεγάλου Νέφους θα έχουν πια απομακρυνθεί μεταξύ τους.

Δείτε το video

Πηγή: tvxs

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εντυπωσιακό βίντεο από τον αστερισμό του Τοξότη"

Leave a reply