[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Προγράμματα κατάρτισης ανέργων πρόκειται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Εργασίας. Το νέο σκλαβοπαζαρο προσφέρει 5 ευρώ μικτά για κάθε ώρα κατάρτισης και αμοιβή για κάθε μήνα πρακτικής άσκησης, με το φοβερό ποσό των 460 ευρώ. Οι…ωφελούμενοι (νέος τρόπος να αποκαλείς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα κατά το newspeak) θα μπορούν μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής,να εργάζονται στην ίδια επιχείριση για ένα χρόνο, με 585 ευρώ το μήνα.

Προτρέπω όλους τους νέους να γυρίσουν την πλάτη στις νέες μορφές εκμετάλλευσης. Καταλαβαίνω πως κάποιοι μπορεί να είναι τρομοκρατημένοι, άλλοι να βρίσκονται σε φοβερή ανάγκη. Όμως, μην δώσουν τα νιάτα τους και την δημιουργικότητα\παραγωγικότητά τους στην κρεατομηχανή του νεοφιλελευθερισμού, καθώς όσο τρέφεται, τόσο εδραιώνει αυτό το εφιαλτικό καθεστώς, που μάλιστα το παρουσιάζει και ως “κανονική κατάσταση”.

Δεν χρειάζεται να ζήσουν τα όνειρα των γονιών τους, να ξεπουληθούν για μια θεσούλα και όταν γεράσουν να λένε “τότε μπορούσα να κάνω αυτό…αν ήμουν στην ηλικία σου…” κτλ. Πέρα του εργασιακού μεσαίωνα, υπάρχει και κάτι ακόμη για να συνειδητοποιήσουν. Ότι η εξαθλίωσή τους, ακολουθεί πρόγραμμα. Τα μνημόνια είχαν ως σκοπό αυτό ακριβώς που συμβαίνει. Ένας απόλυτα συνειδητός πόλεμος έχει ξεκινήσει, από την στιγμή που η άρχουσα τάξη αποφάσισε να ξεπουλήσει ολόκληρη την χώρα και τους κατοίκους της (συν τα δικαιώματά τους) στους διεθνείς τοκογλύφους, ώστε να σωθεί η ίδια.

Aυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται επ’ ουδενί να δείξουν έλεος, ούτε θα υποχωρήσουν, ούτε θα ματαιώσουν τα σχέδιά τους επειδή θα γίνουν 2 διαδηλώσεις, 3 πορείες και διαμαρτυρίες παραπάνω. Μ’ αυτή μου την πρόταση δεν εννοώ ότι πρέπει να οδηγηθούμε στην παραίτηση, αλλά ότι δεν μπορείς σε έναν ανοιχτό πόλεμο να πιστεύεις ότι όλα θ’ αλλάξουν με διαπραγματεύσεις.

Οι ελίτ χρησιμοποιούν την έννοια της δημοκρατίας, ως τρόπο επιβολής του φασισμού της πλειοψηφίας. Μιλάμε για την μεγαλύτερη ψευδαίσθηση του δυτικού ανθρώπου. Σας φαίνεται αντιδημοκρατική αυτή η άποψη; Σκεφτείτε το εξής: Λαικιστές πολιτικοί, επαγγελματίες ψεύτες, ξέρουν πως να τάζουν και διαχρονικά γνωρίζουν (εφόσον θέλουν να εξουσιάσουν) ότι η μάζα μπορεί να εξαγοραστεί αν της πετάξεις ένα κομμάτι ψωμί. Ειδικά δε, αν η μάζα αποβλακώνεται από φτηνιάρικα shows, ως σεξουαλικά στερημένη αποθεώνει τα μπούτια της Χ ξανθιάς και χειραγωγείται από χυδαία και γελοία συνθήματα, τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
escape_capitalism_by_kal0r

Πολιτικάντηδες με iq κάτω από τον μέσο όρο ή οριακά πάνω απ’ αυτόν, ψυχολογικά διαταραγμένοι και ανέντιμοι, παίρνουν αποφάσεις για εκατομμύρια ζωές. Για ποια δημοκρατία μπορεί να μιλήσει κανείς, όταν η έλλειψη παιδείας και η διαφθορά έχουν καταστήσει την πλειοψηφία των ατόμων συνειδησιακά ανάπηρους και εξαρτημένους από τους εξουσιαστές τους; Πως μπορούν να ακολουθήσουν διαφορετικό τρόπο ζωής και να ξεχωρίσουν τους απατεώνες;

Η δημοκρατία μας έχει καταστρέψει την ζωή. Επιβάλλεται να απαιτούμε ψυχιατρική εκτίμηση, τεστ εντιμότητας και εξετάσεις νοημοσύνης για όσους θέλουν να θέτουν υποψηφιότητα για αξιώματα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους πιλότους. Όταν έχεις την ευθύνη για τις ζωές τόσων ανθρώπων δεν γίνεται να το παίρνεις αψήφιστα. Αλλά και όσοι θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά (όπως πχ να ψηφίζουν) καλό θα ήταν να περνούσαν από ανάλογες δοκιμασίες. Τουλάχιστον θα εξασφαλίζαμε πως υπάρχει συμμετοχή υπό προυποθέσεις και όχι οποιοσδήποτε ψυχασθενής, ηλίθιος ή ανέντιμος θα έβλεπε την πολιτική ως πεδίο προσωπικών απωθημένων. Και βέβαια “στο όνομα της δημοκρατίας”, με την δύναμη της ψήφου εγκεφαλικά ανήμπορων και ψυχιατρικών περιστατικών. Η δημοκρατία έχει δεθεί από τον λαιμό στο άρμα του καπιταλισμού και σέρνεται σαν γριά πόρνη, προσπαθώντας να πείσει πως ακόμη περνάει η μπογιά της.

strange journal.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " ΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Leave a reply