[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Η πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης
Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο BBC


Για συρρίκνωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο  BBC.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Σαμαρά «είναι η πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά» καθώς ασκεί μια «βάρβαρη» πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς«επιχειρεί να δημιουργήσει μια ατζέντα που εντείνει την πολιτική σύγκρουση και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αίσθησης φόβου μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας», μια στρατηγική που, όπως είπε, είναι επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία.

Σε ερώτηση του ρεπόρτερ του βρετανικού δικτύου, Πολ Μέισον, τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή και τους αναρχικούς ληστές τραπεζών αν ερχόταν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι θα εφάρμοζε αυστηρά το γράμμα του νόμου, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, «μια συμμορία που παραβιάζει το νόμο».

Για την τρομοκρατική δράση αναρχικών οργανώσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πρόκειται για έναν χώρο που είναι ήδη πολιτικά ηττημένος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι « η ακροδεξιά με το νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα πηγαίνουν χέρι-χέρι, είναι οι δύο όψεις του ίδιου μνημονιακού νομίσματος. Και πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση υιοθετεί αυτή την ακραία ατζέντα του νόμου και της τάξης» και προέβλεψε ότι « η κοινωνική ένταση πιθανώς να οξυνθεί το επόμενο διάστημα, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε τον εκτροχιασμό της κοινωνικής έντασης σε καταστάσεις σαν κι αυτές που αναφερθήκατε και αφορούν το παρελθόν».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στο να ενώσει την ελληνική κοινωνία.

Όσον αφορά στο «λάθος» του ΔΝΤ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι αν κάτι τέτοιο γινόταν σε μια επιχείρηση, η εταιρεία θα έπρεπε τουλάχιστον να αποζημιώσει τον πελάτη και να απολύσει αυτούς που έκαναν το λάθος.

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε παλαιότερη δήλωσή του ότι «και με το διάβολο θα συζητήσω προκειμένου να κερδίσω έστω κάτι λίγο προς όφελος της χώρας μου».

«Θα βρεθώ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για να διατρανώσω ότι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός περνάει ένα πολύ μεγάλο δράμα. Στην Ελλάδα έχουμε ανθρωπιστική κρίση εξ αιτίας αυτών των πολιτικών επιλογών, εξαιτίας αυτών των τεχνοκρατικών λαθών που έχουν στοιχίσει εκατομμύρια ζωές» είπε και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα έχουμε ανθρώπους που αυτοκτονούν καθημερινά από απόγνωση. Και έχουμε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους που παίρνουν κάτω από 600 ευρώ και πεντακόσιες χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο».


Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Η πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης"

Leave a reply