[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στους αγρότες της Βοιωτίας ο Αλέξης Τσίπρας
Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι αγρότες, που πυκνώνουν τα σημεία συγκέντρωσής τους σε όλη την Ελλάδα, αναμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

«Ραντεβού» με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, έδωσαν για σήμερα Δευτέρα αγρότες των Σερρών, με εξαίρεση τους συναδέλφους τους που θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, στα Ν. Κερδύλλια.

Την ενίσχυση του μπλόκου τους με τρακτέρ από τα μπλόκα στον Κοπανό Νάουσας και στην Κυψέλη Ημαθίας, αναμένουν οι αγρότες, στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα μηχανήματά τους στις άκρες της Εγνατίας Οδού.

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, στο ύψος της διασταύρωσης Χαλκηδόνας, θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί αγρότες της Πέλλας και των Γιαννιτσών.

Αγρότες από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Νέστου και σε τρία σημεία στην εθνική οδό Δράμας- Καβάλας, χωρίς να κλείνουν τους δρόμους.

Στο μεταξύ, συμμετοχή στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων την Τρίτη, στις 11 το πρωί, έξω από την Εφορία Κατερίνης, αποφάσισαν αγρότες της Πιερίας, χωρίς να αποκλείουν ξεχωριστές κινητοποιήσεις και νωρίτερα.
Σε κινητοποιήσεις, επίσης, την Τρίτη, με κύρια σημεία την Ορεστιάδα και τις Φέρες, προσανατολίζονται και αγρότες του νομού Έβρου.

Στην Πελοπόννησο, συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Χανδρινού, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Λευκοχώρας, Χώρας, Πεταλιδίου και των αγροτικών συνεταιρισμών Γλυφάδας και Βάλτας συγκρότησαν οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στο Σουληνάρι Μεσσηνίας

Οι αγρότες αποχώρησαν από το σημείο, ανανεώνοντας το ραντεβού τους, για σήμερα Δευτέρα στις 11:00 το πρωί και πάλι στο Σουληνάρι.

Σε κατάληψη των διοδίων της Αγίας Τριάδας στο 198ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν νωρίτερα την Κυριακή οι αγρότες της περιοχής.

Στην περιοχή του Δομοκού όπου επίσης υπάρχουν συγκεντρωμένα τρακτέρ οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου από Λαμία προς Τρίκαλα και Καρδίτσα ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τα τρακτέρ.

Ακόμη ένα νέο μπλόκο στήθηκε στην περιοχή της Τιθορέας και οι αγρότες έκλεισαν για μία ώρα περίπου την Κυριακή την παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Λιβαδειά.

Στην περιοχή του Ορχομενού της Βοιωτίας τα τρακτέρ βρίσκονται εγκλωβισμένα από τους αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για να βρεθούν στο Κάστρο όπως είχαν προαναγγείλει.
Μπλόκα αγροτών υπάρχουν επίσης στον κόμβο Πετραλώνων στη Χαλκιδική, όπου έχουν συγκεντρωθεί και κτηνοτρόφοι της περιοχής και στη Νίκαια της Λάρισας, χωρίς να εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τους αγρότες του Ορχομενού θα επισκεφθεί ο Αλ. Τσίπρας

Το χώρο συγκέντρωσης των αγροτών στον Ορχομενό Βοιωτίας θα επισκεφθεί σήμερα Δευτέρα στις 11.30 το πρωί ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, όπως ανακοινώθηκε από την Κουμουνδούρου
Τους αγρότες της περιοχής επισκέφθηκε την Κυριακή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητήσει μαζι τους για τα αιτήματα της κνητοποίησής τους.

Σε δηλώσεις του, ο συντονιστής του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος, Β. Αποστόλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών καθώς όπως είπε, θεωρεί τα αιτήματά τους «όχι μόνο δίκαια αλλά και αναγκαία για την επιβίωση του αγροτικού χώρου».

Ο κ. Αποστόλου κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «ταλαντεύεται μεταξύ μαστίγιου και καρότου», ενώ επισήμανε ότι «έχει περάσει πια ο καιρός που οι κυβερνήσεις του δικομματισμού εξαπατούσαν τους αγρότες και τη κοινωνία με φιλοδωρήματα».

«Σήμερα στις Ε.Ο Πατρών-Πύργου και Πατρών-Τρίπολης αποφάσισαν να κόψουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στα παραταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου τρακτέρ των αγροτών, που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία. Προειδοποιούμε τη κυβέρνηση ότι, και για το παραπάνω ζήτημα αλλά και αν επιχειρήσει με επικοινωνιακά τεχνάσματα να προσεγγίσει τα προβλήματα των αγροτών θα μας βρει αντιμέτωπους», σημείωσε.
«Η κλιμάκωση και η τακτική του αγώνα των αγροτών είναι ζήτημα που αφορά και καθορίζεται από τους ίδιους τους αγρότες», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μαζί με τους αγωνιζόμενους αγρότες «και στη Βουλή και τα μπλόκα».


Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στους αγρότες της Βοιωτίας ο Αλέξης Τσίπρας"

Leave a reply