[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναμέτρηση Αναστασιάδη - Μαλά την επόμενη Κυριακή
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Αναστασιάδης και Μαλάς θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Ο Νίκος Αναστασιάδης του ΔΗΣΥ παρά τις προβλέψεις των exit poll δεν κατάφερε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή και στις 24 Φεβρουαρίου θα δώσει νέα μάχη, αυτή τη φορά με τον Σταύρο Μαλά του ΑΚΕΛ.

Τα επίσημα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου είναι: 

-Νίκος Αναστασιάδης 45,46%

-Σταύρος Μαλάς 26,91%

-Γιώργος Λιλλήκας 24,93%

Στα exit polls ο Αναστασιάδης συγκέντρωνε ποσοστά από 48 έως 52%, ενώ οι Μαλάς και Λιλλήκας έδιναν μάχη για τη δεύτερη θέση.

Αναστασιάδης: Απαλλαγή από τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ


«Το αποτέλεσμα είναι νίκη των δυνάμεων που θέλουν να γυρίσουμε σελίδα» δήλωσε μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων ο Νίκος Αναστασιάδης.

Τόνισε δε πως ο λαός «εξέφρασε το αίτημά του για απαλλαγή της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ».

Και συνέχισε λέγοντας πως το αποτέλεσμα θα μετατραπεί σε «ξεκάθαρη εντολή» την επόμενη Κυριακή.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε το ΔΗΚΟ για τη στήριξή του και διευκρινίζοντας πως έχουν συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα που «μας δεσμεύει απόλυτα».

"Άνοιγμα" προς τους υποστηρικτές του Λιλλήκα έκανε ο Μαλάς


Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη έτεινε χέρι προς τους υποστηρικτές του υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα, τον οποίο στήριξε η ΕΔΕΚ και σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ.

«Με τις δυνάμεις, που στήριξαν τον Γιώργο Λιλλήκα, έχουμε πολλά κοινά, ιστορικά, στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος», είπε ο κ. Μαλάς.

«Έχουμε τώρα, πρόσθεσε, την κοινή υποχρέωση να δώσουμε μέλλον και προοπτική στον τόπο μας σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή που περνάμε. Με την αποφασιστικότητα, την αξιοπρέπεια και την μεθοδικότητα που δώσαμε τη μάχη του πρώτου γύρου, θα δώσουμε τη μάχη και του δεύτερου γύρου» ανέφερε.

Ο Σταύρος Μαλάς, ζήτησε τη συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν κοινό στόχο την προάσπιση της Κύπρου και του λαού της, την επίλυση του Κυπριακού και την απαλλαγή από την κατοχή.

«Αυτή η μάχη θα είναι νικηφόρα», κατέληξε ο κ. Μαλάς.

Λιλλήκας: Πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα τα ποσοστά μας

Ο υποψήφιος πρόεδρος και πρώην υπουργός Εξωτερικών του Τάσσου Παπαδόπουλου , Γιώργος Λιλλήκας, χαρακτήρισε «πρωτοφανή ποσοστά για τα κυπριακά δεδομένα» το 24,93%, που εξασφάλισε στις σημερινές εκλογές, παρόλο που αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο.

Ο Γιώργος Λιλλήκας συνεχάρη τους ανθυποψηφίους του κυρίους Αναστασιάδη και Μαλά, αλλά παράλληλα δήλωσε ότι το επιτελείο του έδωσε ένα δύσκολο και άνισο αγώνα, απέναντι, όπως είπε, «στο κατεστημένο και στους έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς». «Αυτή είναι μόνο η αρχή, η πορεία τώρα αρχίζει», υπογράμμισε ο κύριος Λιλλήκας, καταχειροκροτούμενος από υποστηρικτές του.

Δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή , που του ανέθεσαν με την ψήφο τους οι πολίτες. «Θα στηρίξουμε», είπε, «κάθε πολιτική που προασπίζεται την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάθε πολιτική που προασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα και αντιστέκεται σε επιβουλές των ξένων.

Πολιτικές, που υποθηκεύουν το μέλλον της πατρίδας μας και εκχωρούν τον εθνικό μας πλούτο και βρίσκονται στην λογική των μονομερών υποχωρήσεων, «θα μας βρουν δυναμικά μπροστά τους», κατέληξε.

Ο κ. Λιλλήκας, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιφυλάχθηκε να απαντήσει τις προσεχείς μέρες ποιόν από τους κυρίους Αναστασιάδη και Μαλά θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, και κατά πόσο θα προχωρήσει στην δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού.

Στο 17,6 % η αποχή

Στο ψηλότερο ποσοστό 17, 6% σε σχέση με όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις έφθασε η αποχή στις προεδρικές εκλογές. Το ποσοστό της αποχής είναι αποφασιστικής σημασίας για το κατά πόσο θα υπάρχει ή όχι δεύτερος γύρος εκλογών. Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Ανδρέας Ασσιώτης, δήλωσε ότι στην εκλογική διαδικασία ψήφισε το 82,84% των ψηφοφόρων, σε σύγκριση με το 89,62% στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Στη Λευκωσία ψήφισε το 81,82%, στη Λεμεσό το 83,24%, στην Αμμόχωστο το 83,86, στη Λάρνακα το 84,01% και στην Πάφο το 84% των ψηφοφόρων.

Στο εξωτερικό , όπου για πρώτη φορά στήθηκαν κάλπες, έχει ψηφίσει το 80% των ψηφοφόρων. Δικαίωμα ψήφου είχαν 545 χιλιάδες 189 εκλογείς.


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Αναμέτρηση Αναστασιάδη - Μαλά την επόμενη Κυριακή"

Leave a reply