[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βανδαλισμός στον πιο διάσημο πίνακα του Ντελακρουά!
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Από μία 28χρονη, υπέστη βανδαλισμό το πιο γνωστό έργο του ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά με τίτλο «Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό», που αποτελεί και φόρο τιμής στην Γαλλική Επανάσταση. Η 28χρονη έγραψε με σπρέι στον πίνακα «ΑΕ911», κάτι που, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης, συνδέεται μάλλον με την 11η Σεπτεμβρίου.

Το ανεκτίμητης οικονομικής και, κυρίως, συμβολικής, αξίας για την Γαλλία και ολόκληρο τον κόσμο, έργο, είχε παραχωρηθεί για ένα χρόνο στο νέο παράρτημα του Μουσείου του Λούβρου, στην πόλη Λενς. Οι επισκέπτες έμειναν άφωνοι από την αδιανόητη πράξη της κοπέλας, η οποία προέβη στον βανδαλισμό πριν καταφέρει να την σταματήσει ο φύλακας της αίθουσας όπου είχε εκτεθεί ο πίνακας, αλλά, πάντως, δεν γλίτωσε την σύλληψη.

Ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε ότι η 28χρονη του φάνηκε «ασταθής» και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει ψυχιατρική εξέταση.

Το Μουσείο όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο πίνακας, ανέφερε ότι είναι πιθανό να μπορεί να καθαριστεί εύκολα, ωστόσο θα πρέπει να εξεταστεί από συντηρητή έργων τέχνης. Ο πίνακας δημιουργήθηκε το 1830 και απεικονιζόταν στο χαρτονόμισμα των 100 φράγκων, πριν την έλευση του ευρώ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βανδαλισμός στον πιο διάσημο πίνακα του Ντελακρουά!"

Leave a reply