[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εντολή για πληρωμή των χρεών στο Δημόσιο σε πολλές δόσεις
Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Οδηγίες έλαβαν οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής από τον κ. Θεοχάρη ώστε να χαλαρώσουν όσο γίνεται – χωρίς να εκτρέπονται από τις προβλέψεις του νόμου – το πλαίσιο διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να εισρεύσει χρήμα στα ταμεία του Δημοσίουχωρίς να χρειαστεί να επιστρατευτούν κατασχέσεις που συνεπάγονται πολιτικό κόστος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εφοριακών, ένας στους δύο φορολογουμένους αδυνατεί να πληρώσει στην ώρα τους τις οφειλές του προς την Εφορία, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 13,2 δισ. ευρώ μόνο κατά τη διάρκεια του 2012.

Σύμφωνα με τα «Νέα», σε αυτούς ακριβώς τους φορολογουμένους θα απευθυνθούν οι εφορίες. Με την πρώτη επιστολή που θα σταλεί εντός των ημερών οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα καλούνται να ρυθμίσουν το χρέος τους εντός 20 ημερών, υπό την απειλή κατασχέσεων αν αφήσουν να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία.

Στο διάστημα αυτό, αν απευθυνθούν στην εφορία τους θα διαπιστώσουν ότι μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους ακόμα και σε 48 δόσεις, όπως προβλέπει ο νόμος 2648/1998.

Η νέα ρύθμιση φαίνεται να απαιτεί τουλάχιστον δύο μήνες για να ενεργοποιηθεί.

Το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας διαμορφώνει τον αριθμό των μηνιαίων δόσεων της διευκόλυνσης, οι οποίες φτάνουν έως και τις 26 και υπό αυστηρές προϋποθέσεις μπορεί να φτάσουν τις 48.

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση καταβάλλεται παράβολο υπέρ του Δημοσίου ίσο με 5 τοις χιλίοις της βασικής οφειλής, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, ενώ στο ποσό που απομένει έπειτα από κάθε δόση συνεχίζουν να επιβάλλονται προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Ο φορολογούμενος όμως με την υπαγωγή στη ρύθμιση μπλοκάρει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και ανοίγει τον δρόμο για να λάβει φορολογική ενημερότητα.

Αν δεν πληρωθούν τρεις συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις, τα ευεργετήματα της ρύθμισης χάνονται. Αν ακόμα και ατύπως χαλαρώσουν τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση είναι προφανές ότι και οι φορολογούμενοι θα διευκολυνθούν και το υπουργείο Οικονομικών θα αυξήσει τις εισπράξεις από ληξιπρόθεσμα χρέη.

Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εντολή για πληρωμή των χρεών στο Δημόσιο σε πολλές δόσεις "

Leave a reply