[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδος
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Κυπελλούχος Ελλάδος στέφθηκε ο Παναθηναϊκός για 14η φορά στην ιστορία του, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού 81-78 στον φετινό τελικό του Κυπέλλου στο κλειστό του Ελληνικού.

Ωστόσο, ο αγώνας στιγματίστηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για αρκετή ώρα. Με απόφαση των διαιτητών την αναμέτρησης το κλειστό του Ελληνικού εκκενώθηκε από τους οπαδούς και των δύο ομάδων και στη συνέχεια ο αγώνας άρχισε και πάλι. Κατά την διακοπή ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα  26-17.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν στο κλειστό του Ελληνικού και λίγο από την έναρξη του τελικού. Οπαδοί των δύο ομάδων πέταξαν φωτοβολίδες με αποτέλεσμα μια από αυτές να βρει τον Χάινς, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση πήραν και πάλι τον δρόμο για τα αποδυτήρια μετά από αυτό το περιστατικό.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας τις προθέσεις του και θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό του. Τα επιθετικά ριμπάουντ, η καλή άμυνα αλλά και οι εύστοχες επιλογές στην επίθεση έδωσαν προβάδισμα στους «πράσινους» από την πρώτη περίοδο. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μάλλον χαλαρός, ενώ ο Σπανούλης είχε εγκλωβιστεί από την πολύ καλή άμυνα των παικτών του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να μειώσουν και το κατάφεραν κάνοντας το 17-23, με ατομικές προσπάθειες.

Μετά τη διακοπή του αγώνα, εξαιτίας των επεισοδίων, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον ρυθμό του με τον Καπόνο να δίνει σημαντική βοήθεια και τον Διαμαντίδη να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα, ενώ το σκορ είχε φτάσει στο 20-37. Πάντως, ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη να βρίσκει τον καλό του εαυτό κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και το ημίχρονο έληξε 30-41 υπέρ των «πρασίνων». 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετή από την φρεσκάδα του, με τις επιλογές στην επίθεση να μην τόσο καλές, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Ολυμπιακός, γυρνώντας κυριολεκτικά το παιχνίδι σε ντέρμπι. Σπανούλης, Λο και Χάινς πήραν από το χέρι τους υπόλοιπους παίκτες και έβαλαν την ομάδα στο παιχνίδι ξανά, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά, μια και μοναδική φορά με τρίποντο του Σλούκα κάνοντας το 72-71.

Ο Παναθηναϊκός όμως έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Ούκιτς ο οποίος πέτυχε δύσκολα σουτ σε κρίσιμες στιγμές, αλλά και τις εύστοχες βολές του Λάσμε λίγο πριν τη λήξη του αγώνα κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα, έστω κι αν στο τέλος προτίμησε να παίξει άμυνα από το να κάνει φάουλ. Από πλευράς Ολυμπιακού ο Σπανούλης ανέλαβε να σουτάρει το τρίποντο της ισοφάρισης, όμως αστόχησε και έτσι ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον τίτλο του Κυπελλούχου  Ελλάδος.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-41, 53-62, 78-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 15(1), Άντιτς 17(4), Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10(2), Παπανικολάου 2, Πάουελ 2, Πρίντεζης 6(1), Γκετσεβίτσιους.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλις 3(1), Καπόνο 8, Ούκιτς 18(3), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντιδης 19(1), Γκιστ 11, Μπανκς.


Πηγή ant1

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδος"

Leave a reply