[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο Πιστόριους
Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει» λέει ο δικαστής


Ελεύθερος με εγγύηση έως την ημερομηνία της διεξαγωγής της κύριας δίκης του αφέθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους.

Ο Δικαστής Desmond Nair ανακοίνωσε την απόφασή του, δηλώνοντας πως την έλαβε κατόπιν ενδελεχούς μελέτης των αποδεικτικών στοιχείων και των καταθέσεων που τέθηκαν υπόψιν του Δικαστηρίου του τις προηγούμενες ημέρες.

Νωρίτερα είχε επιρρίψει ευθύνες στους χειρισμούς του επικεφαλής αστυνομικού επιθεωρητή Χίλτον Μπόθα, ο οποίος είχε αρχικώς αναλάβει την υπόθεση -και ο οποίος αποσύρθηκε μόλις χθες, όταν επιβεβαιώθηκε πως και ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας- λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή υπέπεσε σε σοβαρά λάθη, μεταξύ των οποίων και η «μόλυνση» της σκηνής του εγκλήματος, αφού εισήλθε σε αυτήν χωρίς να φορά ειδικά καλύμματα στα παπούτσια του!

Η πρώτη αντίδραση του Όσκαρ Πιστόριους στο άκουσμα της απόφασης του Δικαστηρίου καταγράφηκε από τον δημοσιογράφο Barry Bateman ο οποίος έγραψε στο twitter του: "#OscarPistorius shouts of YES! From the back of the court. Conditions of bail to come."

Ο ρεπόρτερ της ITV reporter Rohit Kachroo γράφει στο tweet ότι οι συγγενείς του Πιστόριους αγκαλιάζονται, κλαίνε και ξεσπούν στην αίθουσα.

Το ύψος της εγγύησης ορίστηκε στις 73.800 στερλίνες (περίπου 80.000 ευρώ), ενώ ο αθλητής αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο στις 4 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε ο Πιστόριους θα πρέπει να παραδώσει στις αρχές το διαβατήριο του, να μην μένει στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα και να παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, από τις 7 έως τη 1 σε αστυνομικό τμήμα.





Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο Πιστόριους"

Leave a reply