[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αντιπαράθεση για τη ρηματική διακοίνωση
Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και της Κουμουνδούρου με αφορμή τη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας στον ΟΗΕ αναφορικά με τις άδειες έρευνας που παραχώρησε η Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «περιττή» την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι τα ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση.

«Ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της ελληνικής διπλωματίας, στους οποίους οι περισσότεροι συμφωνούμε, αποφασίζεται με γνώμονα, και μόνον, την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων» υπογράμμισε το υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να θέσει το θέμα στον ΟΗΕ. «Η χθεσινή ρηματική διακοίνωση της Ελληνικής κυβέρνησης προς τον ΟΗΕ έρχεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, αφού έχουν περάσει επτά μήνες σχεδόν από την πρώτη Τουρκική δήλωση που έθετε σε αμφισβήτηση ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στα οικόπεδα 5033,34,35 και 5028 και αναμφισβήτητα αποτελούν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη βάση του διεθνούς δικαίου» ανέφερε σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα σημείωσε ότι προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα από την γενικότερη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης. «Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και κόμματα της Βουλής αγνοούσαν τη χθεσινή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, όπου η καθυστέρηση της ρηματικής διακοίνωσης επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες που μπορούν να αξιοποιηθούν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας; Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο η σημερινή ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διαθέτει αποθέματα ανεξάρτητης πολιτικής βούλησης, όταν οι τροϊκανές πολιτικές έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε «αποικία χρέους»;» αναρωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα, διπλωματική επάρκεια και ικανότητα με οξυδέρκεια, διεθνείς συμμαχίες σε πολυδιάστατη βάση, εντός και εκτός Ευρώπης. «Να θέσει ως βάση διαλόγου προς όλες τις πλευρές τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του ΟΗΕ, του 1982. Οφείλει κυρίως να μην εντάξει ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα σε εσωτερικά «πολιτικά παίγνια» πιστεύοντας ότι έτσι θα βγει από το πλήρες πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει λόγω των εξοντωτικών μνημονιακών πολιτικών σε βάρος του ελληνικού λαού» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: real 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αντιπαράθεση για τη ρηματική διακοίνωση"

Leave a reply