[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Στο κενό οι υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Για «επίδειξη σιδηράς πυγμής» προς τους αγρότες κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων από όλη την Ελλάδα με αντιπροσωπεία του κόμματος.

Όπως επισήμανε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, η άρνηση του κ. Σαμαρά να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών «είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη στρατηγική της έντασης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, με την αστυνομική καταστολή, τις συλλήψεις και την κατασυκοφάντηση κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «το πακέτο ημίμετρων και πλαστών υποσχέσεων της μνημονιακής συγκυβέρνησης του κ Σαμαρά έπεσε στο κενό», καθώς «οι αγρότες σε όλες τις μεριές της Ελλάδας πυκνώνουν τις γραμμές του αγώνα και προχωρούν σε πολύμορφες και πρωτότυπες μορφές κινητοποίησης».

Η ανόρθωση του πρωτογενή τομέα και η παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου απαιτούν ένα μακρόπνοο σχέδιο με ριζοσπαστικές αλλαγές, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα πως για να διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας χρειάζονται άμεσα μέτρα, όπως:

- Η επαναφορά στο 11% της επιστροφής ΦΠΑ των γεωργικών προϊόντων και εφοδίων και τη μείωση στο ελάχιστο του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια. - Η επιστροφή του ΕΦΚ και καθιέρωση αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου, σε ποσότητα που θα καθορίζεται από την ετήσια δήλωση καλλιέργειας κάθε παραγωγού. - Το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για όλη την καλλιεργητική περίοδο. - Η ανακατανομή του προγράμματος ήσσονων ενισχύσεων (de minimis) για αγορά ζωοτροφών σε όφελος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών μονάδων. - Η ρύθμιση αγροτικών χρεών (συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής μέρους τους) λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά, εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία - Η θεσμοθέτηση της κάρτας αγρότη για την αγορά γεωργικών εφοδίων με την εγγύηση του δημοσίου και οικονομικό πλαφόν βασισμένο στα στοιχεία των δηλώσεων καλλιέργειας της τελευταίας διετίας. - Η εντατικοποίηση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου της αγοράς και άμεση πάταξη των υπερτιμολογήσεων, εναρμονισμένων τιμών και παράνομων ελληνοποιήσεων.     


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Στο κενό οι υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες"

Leave a reply