[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Nα μην πληρώσουν χαράτσια οι πληγέντες
Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

«Οι σημερινές πλημμύρες απέδειξαν ότι η Αττική είναι γυμνή από υποδομές. Οι δυτικές και νότιες συνοικίες του λεκανοπεδίου πλημμύρισαν. Σπίτια και καταστήματα σε αυτές τις γειτονιές υπέστησαν ζημιές με την πολιτεία να παρακολουθεί και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεκατισμένη από τα μνημόνια σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό να μην μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η οικονομική αποζημίωση και η αναστολή πληρωμής φόρων και χαρατσιών στους πληγέντες είναι επιβεβλημένη. Το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Αττικής επιβαρύνθηκε με το τσιμέντο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, την κερδοσκοπία γης και την επί δυο χρόνια τακτοποίηση/ νομιμοποίηση κάθε αυθαιρέτου. Οι γύρω ορεινοί όγκοι καταστρέφονται από τις πυρκαγιές και όταν γλιτώνουν από την φωτιά, καταστρέφονται από καταπατήσεις και από ασύμβατες χρήσεις (όπως το νεκροταφείο στον Υμηττό, στην Γλυφάδα).

Τα ρέματα εγκιβωτίζονται και τα ποτάμια μετατρέπονται σε ανοιχτούς αγωγούς ή σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (όπως ο Ιλισός και ο Κηφισός). Το παράκτιο μέτωπο αντί να βοηθά την εκτόνωση των νερών προς την θάλασσα, τσιμεντοποιείται και τα αντιπλημμυρικά έργα υποδομής, που σχεδιάστηκαν από το ΕΣΟΟΑΠ 2002 για την νότια Αθήνα παραπέμπονται από τότε συνεχώς στο μέλλον.

Με δεδομένο την κλιματική αλλαγή και τα πρωτοφανή, έντονα καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η Αθήνα, το Λεκανοπέδιο, η Αττική χρειάζονται νέο σχεδιασμό του χώρου και των υποδομών, χρειάζονται νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο. Δυστυχώς, οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου, Σαμαρά και τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ το αρνούνται μέχρι να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και οι άνευ όρων και ορίων οικοδόμηση, όπως θέλουν οι «επενδυτές» Το κυρίαρχο μοντέλο «ανάπτυξης» της Αττικής έδειξε τα όρια του. Δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτε στην ποιότητα ζωής, ούτε καν στην ασφάλεια των κατοίκων. Η νεαρή κοπέλα που σήμερα έχασε τη ζωή της πηγαίνοντας στη δουλειά της είναι το κύκνειο άσμα του. Όσοι επιμένουν στην αναπαραγωγή του, όπως η τρικομματική κυβέρνηση, είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν.


Πηγή: newpost  

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Nα μην πληρώσουν χαράτσια οι πληγέντες"

Leave a reply