[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Soros: H ύφεση θα φέρει επανάσταση!
Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Γερμανία στον ευρωπαϊκό Νότο θα βυθίσει την Ευρώπη σε μία δεκαετία ύφεσης και εν τέλει στην επανάσταση και στη διάλυση της Ε.Ε., δήλωσε σε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση ο George Soros.

"Πραγματικά ανησυχώ πολύ για το ότι το ευρώ μπορεί να καταστρέψει την Ε.Ε. Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος ότι η λύση στο χρηματοπιστωτικό πρόβλημα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα", υποστήριξε ο κ. Soros.

"Η Γερμανία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική που επιβάλλει στην ευρωπεριφέρεια -το πρόγραμμα λιτότητας- είναι αντιπαραγωγική. Δεν μπορεί να επιτύχει. Αυτήν τη στιγμή ασκείται ασυναίσθητα, χωρίς κακές προθέσεις, μια μεγάλη πίεση στον Νότο, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι οδηγείται σε μια μακροχρόνια ύφεση", τόνισε.

"Και μπορεί να κρατήσει περισσότερο από μία δεκαετία, στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει μόνιμη, ώσπου ο πόνος να γίνει τόσο μεγάλος όπου μπορεί να ξεσπάσει ακόμα και επανάσταση, μια απόρριψη της Ε.Ε. και αυτή θα είναι η καταστροφή της Ε.Ε.", υπογράμμισε.

"Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο τίμημα για τη διατήρηση του ευρώ, το οποίο αρχικά είχε εισαχθεί για να υπηρετεί την Ε.Ε.", επισήμανε ο κ. Soros.

"Μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό, όπως και η Σοβιετική Ένωση, η οποία ήταν μια πολύ κακή συμφωνία, αλλά κράτησε 70 χρόνια. Ωστόσο, πιστεύω ότι τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καταδικασμένη να διαλυθεί" προέβλεψε, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο αυτό μια τραγωδία.

 Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν προκαλεί εσκεμμένα τη διάλυση της Ε.Ε. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Soros, είναι ότι η Γερμανία δεν κατανοεί την πολυπλοκότητα της κατάστασης.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Soros: H ύφεση θα φέρει επανάσταση!"

Leave a reply