[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πρόωρος τελικός στη Μαδρίτη (videos)
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Με τους αγώνες Ρεάλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σαχτάρ - Ντόρτμουντ συνεχίζεται η φάση των ''16'' του Champions League


Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις διεξάγονται απόψε στις 21:45 στο πλαίσιο των πρώτων αναμετρήσεων της φάσης των ''16'' του Champions League και η προσοχή μας στρέφεται σε Ισπανία και Ουκρανία.
Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πιο εμπορικό παιχνίδι της βραδιάς, αφού αντιμέτωποι θα βρεθούν μερικοί από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη, καθώς και δύο από τους κορυφαίους προπονητές στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου.

Στο Ντόνετσκ, η Σαχτάρ φιλοξενεί την Ντόρτμουντ και μένει να δούμε το βαθμό ετοιμότητας των δύο ομάδων, αφού οι Ουκρανοί μπορεί να φανούν επηρεασμένοι από τη διακοπή της ουκρανικής Premier League ενώ και οι Γερμανοί δεν δείχνουν αγωνιστική σταθερότητα και απογοητεύουν στην Bundesliga.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στο ''Σαντιάγκο Μπερναμπέου'' τίθενται αντιμέτωπες δύο από τις πιο πετυχημένες ομάδες παγκοσμίως και η αναμέτρηση αναμένεται συναρπαστική.

Οι ''μερένχες'' του Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκονται εκτός διεκδίκησης τίτλου και πλέον έχουν ως βασικό στόχο την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε στην τελευταία προπόνηση τον Τσάμπι Αλόνσο να συμμετέχει κανονικά και έτσι η μοναδική σημαντική απουσία του είναι αυτή του Ίκερ Κασίγιας.

Στην αντίπερα όχθη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει αγωνιστική σταθερότητα και είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού οι Τζόουνς, Έβανς και Γιανγκ είναι ετοιμοπόλεμοι και μόνο ο Πολ Σκόουλς έμεινε στο Μάντσεστερ, αφού δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα και για πρώτη φορά θα τεθεί ως αντίπαλος απέναντι στην πρώην αγαπημένη του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν τέσσερις φορές στη διοργάνωση, δύο φορές στα ημιτελικά και ισάριθμες στα προημιτελικά.

Η ''Βασίλισσα'' μετρά τρεις προκρίσεις έναντι μόλις μίας των ''κόκκινων διαβόλων''.
Τη σεζόν 1956-57 η Ρεάλ νίκησε στον πρώτο ημιτελικό με 3-1 τη Γιουνάιτεντ στη Μαδρίτη και απέσπασε ισοπαλία με 2-2 στην Αγγλία, κατακτώντας το εισιτήριο για τον τελικό, όπου και επιβλήθηκε με 2-0 της Φιορεντίνα.

Την περίοδο 1967-68 η Γιουνάιτεντ πήρε την εκδίκηση της αφού στα ημιτελικά απέκλεισε τη Ρεάλ με νίκη 1-0 στο ''Νησί'' και ισοπαλία 3-3 στη Μαδρίτη, ανηφορίζοντας έτσι για τον τελικό , όπου επιβλήθηκε στην παράταση με 4-1 της Μπενφίκα.

Τη σεζόν 1999-2000 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα προημιτελικά και η Ρεάλ πανηγύρισε την πρόκριση αφού κατέκτησε σπουδαία νίκη με 3-2 στο ''Ολντ Τράφορντ'' μετά τη ''λευκή'' ισοπαλία της Μαδρίτης.



Για τελευταία φορά οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην οκτάδα του θεσμού τη σεζόν 2002-03 και οι ''μερένχες'' κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γιουνάιτεντ, αφού νίκησαν στη Μαδρίτη με 3-1 ενώ ηττήθηκαν με 4-3 στο Μάντσεστερ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι σε αγγλικές ομάδες στην έδρα της μετρά 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες και για τελευταία φορά ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ με 1-0 τη σεζόν 2008-09.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει καλή παράδοση επί ισπανικού εδάφους και μετρά 2 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες, έχοντας κατακτήσει την τελευταία της νίκη τη σεζόν 2010-11 , επικρατώντας με 1-0 της Βαλένθια.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ντόρτμουντ

Στο ''Ντόνμπας Αρένα'' η Σαχτάρ Ντόνετσκ υποδέχεται την Ντόρτμουντ σε ένα παιχνίδι που αναμένεται άκρως αμφίρροπο.

Οι Ουκρανοί στη φάση των ομίλων εντυπωσίασαν και έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις απέναντι σε Τσέλσι και Γιουβέντους.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας αφού η ουκρανική Premier League ξεκινά στις 01-03-2013, ενώ παράλληλα πρέπει να πορευτούν από εδώ και στο εξής χωρίς τον ''μαέστρο'', Γουίλιαν, που μετακόμισε στην Ανζί.



Η Ντόρτμουντ βρίσκεται εκτός διεκδίκησης της Bundesliga και στρέφει την προσοχή της στο Champions League, ώστε να πετύχει την υπέρβαση.


Οι Βεστφαλοί στη φάση των ομίλων ήταν εντυπωσιακοί και κατέκτησαν την πρωτιά απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης, Άγιαξ και Μάντσεστερ Σίτι.




Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν γνωρίσει ποτέ τη ήττα από ουκρανική ομάδα και στο παρελθόν έχουν συναντήσει τη Σαχτάρ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League της περιόδου 2001-02.
Τότε, η Ντόρτμουντ είχε κατακτήσει άνετα την πρόκριση , επικρατώντας με 2-0 στην Ουκρανία και με 3-1 στη Γερμανία.

Ο τεχνικός της Σαχτάρ, Μιρτσέα Λουτσέσκου, δηλώνει αισιόδοξος για το πρώτο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Γερμανίας και δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ιλσίνιο, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Χούμπσμαν.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, προπονητής της Ντόρτμουντ, γνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα και τονίζει ότι η Σαχτάρ είναι πολύ επικίνδυνη επιθετικά.

Εκτός αποστολής για τους Γερμανούς είναι ο Γκουντογκάν ενώ στην Ουκρανία ταξίδεψαν τελικά οι ανέτοιμοι, Σμέλτσερ, Οβομογιέλα και Γκρόσκροϊτζ.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Άγγλος, Χάουαρντ Γουέμπ.

Πηγή: woop

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πρόωρος τελικός στη Μαδρίτη (videos)"

Leave a reply