[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μέχρι 30 Απριλίου η υποβολή του Ε9 για επιχειρήσεις
Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ


Προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου 2012 έχουν οι επιχειρήσεις για να υποβάλλουν υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2011, λόγω μεταβολής της περιουσιακής τους κατάστασης.

Μέχρι 30 Απριλίου η υποβολή του Ε9 για επιχειρήσεις

Οπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στην εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων αποτυπώνεται η περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων νομικών προσώπων, βάσει των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί από αυτά και επεξεργαστεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, και επ' αυτής πραγματοποιούνται οι απαραίτητες μεταβολές, ώστε η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης που εμφανίζεται στην εφαρμογή να ανταποκρίνεται σε αυτήν της 1ης Ιανουαρίου 2011.

Σε περίπτωση εμφάνισης μέρους της ακίνητης περιουσίας του υπόχρεου νομικού προσώπου και όχι του συνόλου αυτής ή σε περίπτωση εμφάνισης λανθασμένων στοιχείων επί των ακινήτων, το νομικό πρόσωπο προσθέτει τα ακίνητα που δεν αποτυπώνονται και πραγματοποιεί τις απαραίτητες μεταβολές, ώστε να αποτυπώνεται ορθά το σύνολο της περιουσιακής κατάστασης της 1ης Ιανουαρίου 2011.

Για τη διευκόλυνση των νομικών προσώπων, δίνεται η δυνατότητα υποβολής στοιχείων ακινήτων που υπάρχουν την 01/01/2011 με αρχείο excel, όπου κατόπιν επεξεργασίας από τη Γ.Γ.Π.Σ. θα προκύψει η δήλωση περιουσιακής κατάστασης.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μέχρι 30 Απριλίου η υποβολή του Ε9 για επιχειρήσεις"

Leave a reply