[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ετοιμάζουν χαράτσι και για τα... αγροτεμάχια
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Πριν προλάβουν οι φορολογούμενοι να συνέλθουν από το ειδικό τέλος ακινήτων, που πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει νέο χαράτσι.

Το υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζει ακόμα μία έκτακτη εισφορά "μόνιμου χαρακτήρα", παρόμοια με το χαράτσι που εφαρμόζεται στα κτίσματα.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" ήδη η εισήγηση έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι σήμερα δεν εισπράττει τίποτα από αγροτεμάχια, κάποια από τα οποία βρίσκονται στο Κολωνάκι, τη Φιλοθέη ή τη Μύκονο, τα οποία αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, υπάρχει η πρόθεση να φορολογηθούν τα αγροτεμάχια με βάση την αντικειμενική τους αξία και έτσι για άλλη μια φορά μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, αφού χιλιάδες πολίτες αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν.

Εξάλλου, στο τραπέζι του διαλόγου εισέρχεται και ο τρόπος απόδοσης του ΦΠΑ, από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς εξετάζεται η δημιουργία νέου συστήματος είσπραξης, μέσω ειδικών τραπεζικών λογαριασμών.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ετοιμάζουν χαράτσι και για τα... αγροτεμάχια"

Leave a reply