[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σήμερα συμφωνούν οι αρχηγοί, την Κυριακή ψηφίζουν οι βουλευτές
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Το Σαββατοκύριακο θα κληθεί η Βουλή να ψηφίσει τα νέα μέτρα στα οποία θα συμφωνήσουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί με την Τρόικα. Τα περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά καθώς τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα πρέπει, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών, τα νέα μέτρα να αποτελούν νόμο του Ελληνικού κράτους έτσι ώστε να ξεκλειδώσουν οι διαδικασίες για το PSI και την ανταλλαγή ομολόγων καθώς και για την εκταμίευση της πρώτης δόσης της νέας δανειακής σύμβασης που υπολογίζεται σε περίπου 80 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σήμερα το βράδυ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργο Λουκά Παπαδήμο. Το βράδυ ή το αργότερο αύριο η συμφωνία θα τεθεί υπό την έγκριση του υπουργικού Συμβουλίου.

Μέσα στην ημέρα αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν και οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα αύριο στις Βρυξέλλες θα συνεδριάσει η τεχνική ομάδα του Eurogroup και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, δηλαδή το Eurogroup και το Eco fin.

Η συμφωνία θα μετατραπεί σε νομοσχέδιο και η Βουλή θα κληθεί πιθανότατα να το συζητήσει το Σάββατο στην αρμόδια επιτροπή και την Κυριακή στην Ολομέλεια.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σήμερα συμφωνούν οι αρχηγοί, την Κυριακή ψηφίζουν οι βουλευτές"

Leave a reply