[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Tην Τρίτη θα πραγματοποιηθεί τελικά η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Για αύριο μετατίθεται τελικά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της χώρας.

Το απόγευμα σήμερα, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με την τρόικα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στα κρίσιμα κεφάλαια που παραμένουν ανοικτά.
Υπενθυμίζεται ότι η σύσκεψη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, ωστόσο οι δραματικές διαβουλεύσεις με την τρόικα ανέβαλαν το πολιτικό συμβούλιο.

πιέσεις των δανειστών για τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων εντείνονται την ώρα που όπως όλα δείχνουν διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Στη συνάντηση με την τρόικα θα δοθεί μάχη για το ποσοστό μείωσης του κατώτερου μισθού αλλά και τη διάσωση κατά το ήμισυ της μετενέργειας των συμβάσεων (να ισχύει δηλαδή η επέκταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αν δεν έχει υπογραφεί νέα για το βασικό μισθό και για τα βασικά επιδόματα).

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν λάβει από το πρωί το προσχέδιο της συμφωνίας και έχουν συγκαλέσει συσκέψεις με τα επιτελεία τους, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις τελικές τους θέσεις στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Το οριστικό κείμενο της συμφωνίας, εφόσον αυτή υπάρξει σε όλα τα ανοικτά μέτωπα, θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Eurogroup της Τετάρτης.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Tην Τρίτη θα πραγματοποιηθεί τελικά η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών"

Leave a reply