[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στα ύψη η ανεργία και η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Μεγάλη είναι η αύξηση της ανεργίας και της παιδικής φτώχειας στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση, η οποία σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας στις Βρυξέλλες.

Χαρακτηριστικό στοιχείο συνιστά η απώλεια 405.000 θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα και η μεγάλη συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών(-15,7%). Αναφορικά με το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας( ύστερα από τις κοινωνικές μεταβιβάσεις), αυτό ξεπερνά το 20% για τη χώρα μας.

Ενδεικτικά είναι και στα στοιχεία για το σύνολο των χωρών της Ευρώπης. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση, ιδιαίτερη ανησυχία δημιουργείται από τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας συλλήβδην στην ΕΕ, η οποία έχει φτάσει στο...ταβάνι, μιας και ο αριθμός ανέρχεται στα 25,3 εκατομμύρια.

Η αύξηση που σημειώθηκε είναι της τάξεως του 11,6% συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2011. Η ανεργία των νέων έχει αυξηθεί δραματικά (22,5 % τον Ιούλιο), ενώ δώδεκα κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστά υψηλότερα του 25%.

Αναφορικά με τη συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών, πέραν της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφονται στην Ιρλανδία, τη Λιθουανία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ουγγαρία.

Σχετικά με το ποσοστό των παιδιών που κινούνται στα όρια της φτώχειας, για την Δανία και την Φινλανδία κυμαίνεται περίπου στο 10%, ενώ ξεπερνά το 20% , εκτός από την χώρα μας, και στις Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ρουμανία, Λετονία, Πολωνία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στα ύψη η ανεργία και η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα"

Leave a reply