[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Προβληματίζει τα κόμματα ο φάκελος για τον πλουτισμό βουλευτών
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Να κατονομαστούν οι πολιτικοί που αναφέρονται στον κατάλογο και ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ζητούν 13 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση τους στον υπουργό οικονομικών.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών τι θα πράξει ώστε να διαπιστωθεί αν τα ποσά αυτά προέρχονται από φοροδιαφυγή και να αποδοθούν τα αναλογούντα διαφυγόντα έσοδα στο Δημόσιο. Ρωτούν επίσης σε πόσες υποθέσεις έχουν διενεργηθεί φορολογικοί έλεγχοι και τι ποσά φόρων έχουν βεβαιωθεί.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, οι πολίτες απαιτούν να γνωρίζουν ονόματα και αριθμούς για να σταματήσει το κρυφτούλι και το «όλοι ίδιοι είμαστε» και κυρίως το «μαζί τα φάγαμε». «Δεν τα φάγαμε μαζί κι οι ευθύνες πρέπει να αποκτήσουν ονόματα. Τέλος το κρυφτούλι πίσω από το "υπεύθυνο" πολιτικό σύστημα. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και οι υπεύθυνοι να κατονομαστούν».

Την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων υπογράφουν οι οι κ.κ. Γ. Κασαπίδης, Γ. Πλακιωτάκης, Ν. Σταυρογιάννης, Γ. Ορφανός, Ι. Ανδριανός, Γ. Κοντογιάννης, Α. Μπέζας, Γ. Βλάχος, Μ. Παπαδόπουλος, Ευ. Κωνσταντινίδης, Κ. Σκρέκας, Ελ. Αυγενάκης, Μ. Αντωνίου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως στόχος των ελέγχων από το ΣΔΟΕ είναι η αποκάλυψη και η πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο.

«Είναι λοιπόν φυσικό, το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου. Ειδικότερα, κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) τριάντα δύο (32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών.

Στις 26 Σεπτεμβρίου η συζήτηση της Επιτροπής

Με επίκεντρο της συζήτησης τη λίστα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με τα 32 πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών Θανάσης Νάκος, συγκαλεί την Επιτροπή, την ερχόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ο κ. Νάκος απέστειλε επιστολή προς τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, με την οποία ζητά να γνωστοποιηθούν άμεσα στην Επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται από το Σώμα για «περίεργο πλουτισμό».


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Προβληματίζει τα κόμματα ο φάκελος για τον πλουτισμό βουλευτών "

Leave a reply