[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Ο κ. Σαμαράς εξισώνει την Αριστερά και το 27% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη φασιστική ακροδεξιά, κατήγγειλε ο Α. Τσίπρας σε δηλώσεις του στον ξένο Τύπο.

Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας κατηγορώντας τον ότι, εξαιτίας της στάσης του, έχει χάσει η χώρα τη δυναμική τής επαναδιαπραγμάτευσης, αλλά και για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά στον ξένο Τύπο που «εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιούνη η χώρα μας έχει χάσει τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε με τη στάση του λαού μας, καθώς ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέταξε αυτήν τη δυναμική και σήμερα, δυστυχώς, «ναυαγεί κι αυτή η στρατηγική του καλού μαθητή, του υπάκουου και μεταμελημένου μαθητή».

Σχολιάζοντας συνεντεύξεις του πρωθυπουργού σε ξένες εφημερίδες ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο «για μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία και τον λαό μας. Εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά. Αυτό είναι ένα μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία. Πρέπει να σέβεται το 27% του λαού μας που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε ελπίδα και προοπτική, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μπορεί να εξισώνει ένα σημαντικό μέρος του λαού με την ακροδεξιά που αποτελεί γέννημα- θρέμμα της δικής του πολιτικής».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Να θυμίσω ότι η Βαϊμάρη την οποία επικαλείται, η δημοκρατία της Βαϊμάρης, οδηγήθηκε σ΄ αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο εξαιτίας της πολιτικής τής σκληρής λιτότητας που εφάρμοζε τότε. Σήμερα αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας την εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς. Ας ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, ιδίως όταν μιλάμε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης».

Τσίπρας: Το «κούρεμα» του χρέους υπεύθυνο για τη ληστεία των ασφαλιστικών Ταμείων

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), είπε ότι η χώρα μας έχει μια αρνητική παγκόσμια πρωτιά: Είναι η μόνη χώρα στην οποία έχουν επιβληθεί δύο απανωτά «κουρέματα» χρέους. Εν τούτοις δεν έχει καταφέρει να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο. Παρ' όλα αυτά όμως, προσέθεσε, αυτά τα «κουρέματα» του χρέους ήταν ιδιαίτερα οδυνηρά για τα ασφαλιστικά Ταμεία. Ληστεύτηκαν τα ασφαλιστικά Ταμεία, μεταξύ των οποίων ήταν και το ταμείο των δημοσιογράφων που σήμερα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συντάξεις έχουν μειωθεί στο 50%, ενώ είναι πάρα πολύ αμφίβολο εάν οι επόμενες γενιές δημοσιογράφων, νέων δημοσιογράφων, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συντάξεις.

Στον χώρο της ενημέρωσης, είπε ο κ. Τσίπρας, «επικρατεί ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. Η μεγάλη πλειοψηφία των νέων δημοσιογράφων είναι με μπλοκάκια ή δεν πληρώνονται. Υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι που έχουν 5 και 6 και 8 και 10 μήνες απλήρωτοι. Η κατάσταση πραγματικά έχει φτάσει στο απροχώρητο. Την ίδια στιγμή, το τοπίο της ραδιοτηλεοπτικής κυρίως ενημέρωσης θυμίζει Όργουελ. Ένα πέπλο σιωπής καλύπτει τα μεγάλα σκάνδαλα, ένα πέπλο συγκάλυψης, αλλά και ένα πέπλο καλύπτει τις κινήσεις της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεινή κατάσταση του δημοσιογραφικού κόσμου. Αυτήν τη στιγμή, προσέθεσε, τα όσα συμβαίνουν στον ιδιωτικό χώρο, αλλά και τα όσα συμβαίνουν και στον δημόσιο χώρο, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτά από εμάς. Θα αντιδράσουμε αποφασιστικά. Και έχουμε ενημερώσει όλα τα κόμματα. Το είπαμε και στον ΣΥΡΙΖΑ, το είπαμε και στον υπουργό, το είπαμε και σε όλους, ότι αυτά δεν πρόκειται να περάσουν σε καμία περίπτωση, γιατί στόχος μας είναι να ρίξουμε τη μνημονιακή πολιτική. Αυτή η πολιτική είναι που, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μας έχει φέρει σ' αυτήν τη δεινή κατάσταση. Θα υπερασπίσουμε τη δημοκρατία, υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο φορέα, τη ΝΕΤ συγκεκριμένα λόγω των εξελίξεων στο ενημερωτικό κανάλι, όπως και όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά μέσα, κατέληξε ο κ. Σαββίδης.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά"

Leave a reply