[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ευθύνες Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση Λαγκάρντ!
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η λίστα δεν καταχωρήθηκε ποτέ στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, παρότι παραδόθηκε από το αντίστοιχο γαλλικό!



Ευθύνες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τον τρόπο χειρισμού της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ αναδεικνύει η επίσημη απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι διενεργούν σχετική έρευνα.  

 Εξέλιξη η οποία δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει την αποστολή της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε με επιστολή του τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ότι από την έρευνα που έκανε δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για καταχώρηση ψηφιακού δίσκου στο υπουργείο Οικονομικών στο επίσημο ή το ανεπίσημο πρωτόκολλο.

Κι αυτό παρότι από την έρευνα των δυο εισαγγελέων και το έως τώρα αποδεικτικό υλικό προκύπτει ότι το επίμαχο CD “έφυγε” επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με επίσημο έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου.

Από την απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα φαίνεται ότι η λίστα παραλήφθηκε πράγματι από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά ουδέποτε καταχωρήθηκε ως εισερχόμενο έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών τόσο από τον ίδιο όσο και από τον διάδοχό του και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος αποδεδειγμένα την είχε στην κατοχή του αφού αυτός την παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να διαβιβαστεί στη συνέχεια στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η επιστολή του κ. Στουρνάρα έφτασε τους δυο εισαγγελείς ύστερα από το αίτημά τους να τους σταλεί εκ νέου η λίστα Λαγκάρντ με τον αριθμό πρωτοκόλλου και τα συνοδευτικά της έγγραφα.
Υπενθυμίζεται ότι  στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ήδη έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Κάπελέρης και Γιάννης Διώτης, οι οποίοι έχουν λάβει προθεσμία να δώσουν εξηγήσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Επίσης, ως μάρτυρες έχουν καταθέσει τόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ευθύνες Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση Λαγκάρντ! "

Leave a reply