[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χου Ζιντάο: Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα καταρρεύσει αν δεν παταχθεί η διαφθορά
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ξεκίνησε σήμερα το πολυήμερο συνέδριο του Κ.Κ. Της Κίνας στο οποίο θα διενεργηθεί η δεκαετής αλλαγή ηγεσίας, με τον πρόεδρο Χου Ζιντάο να προειδοποιεί ευθέως, στην εναρκτήρια ομιλία του, ότι η μη εξάλειψη της διαφθοράς στις τάξεις του κόμματος θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία, οδηγώντας ακόμη και στην κατάρρευσή του.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο, η πάταξη της διαφθοράς και η προαγωγή της πολιτικής ακεραιότητας συνιστά μία αδιαπραγμάτευτη πολιτική δέσμευση, στην οποία πρέπει να ανταποκριθεί η νέα ηγεσία.

«Εάν αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα, αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραίο για το Κόμμα, επιφέροντας ακόμη και την κατάρρευσή του, εκείνου και του κράτους», προειδοποίησε ο Χου Ζιντάο τους 2.270 εκπροσώπους από όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Κ.Κ. Της Κίνας οφείλει να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στους εκφυλιστικούς παράγοντες του κόμματος, να διεξάγει ενδελεχείς έρευνες επί των υποθέσεων διαφθοράς και να εργαστεί σκληρά για να επιλύσει προβλήματα που επηρεάζουν άμεσα το λαό.

«Όλοι όσοι παραβιάζουν τους πειθαρχικούς κανόνες του Κόμματος και τους νόμους του Κράτους, όποιοι κι αν είναι και όποια δύναμη ή θέση κατέχουν, πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης δίχως έλεος», ανέφερε ο Χου, ζητώντας από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος να τηρήσουν αυστηρή πειθαρχία και να εντείνουν την επιτήρηση των οικογενειών και του προσωπικού τους.



Πηγή: iefimerida


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χου Ζιντάο: Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα καταρρεύσει αν δεν παταχθεί η διαφθορά"

Leave a reply