[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Economist: Ομπάμα, «ο διάβολος που γνωρίζουμε»
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Economist, το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό που ασκεί σημαντική επιρροή στον κόσμο των επιχειρήσεων, κάλεσε να ψηφιστεί, με λιγότερο όμως ενθουσιασμό από ότι το 2008, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα "ο διάβολος που γνωρίζουμε".

Το φιλελεύθερο περιοδικό, που κυκλοφορεί, εκτιμά σε κύριο άρθρο που, ότι ο αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ "δεν κάνει για τη δουλειά αυτή".

"Η επιλογή πρέπει να γίνει με βάση τις απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν καλός, ιδιαίτερα στα βασικά θέματα, όπως είναι η οικονομία και η εξωτερική πολιτική; Η Αμερική μπορεί πραγματικά να εμπιστευτεί τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος αλλάζει συνεχώς άποψη, ότι θα τα πάει καλύτερα;" γράφει το περιοδικό.

"Σε αυτή τη βάση, ο Δημοκρατικός αξίζει, με ένα μικρό πλεονέκτημα, να επανεκλεγεί".

Ο Economist υπενθυμίζει ότι υποστήριξε την υποψηφιότητα Ομπάμα "με ενθουσιασμό" το 2008, προέβλεψε όμως ότι οι Αμερικανοί θα "πάνε στις κάλπες με πολύ λιγότερη ελπίδα".

"Η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο, πρέπει τώρα να λάβει μιαν απόφαση πολύ πιο δύσκολη από ότι πριν από τέσσερα χρόνια", σημειώνει.



Η ίδια πηγή κρίνει την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα ως "αξιοθρήνητη", εκτιμώντας ότι αν και ο Πρόεδρος θα μπορούσε να ενσαρκώσει "την προσωποποίηση της ελπίδας και τον κεντρόφιλο πολιτικό προσανατολισμό", περιορίζεται σε χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά του Μιτ Ρόμνεϊ.

Όμως, αν και εκτιμά ότι τα επιτεύγματά του Ομπάμα ήταν μέτρια, ο Economist θεωρεί ότι Ρόμνεϊ άλλαξε γνώμη σε πολλά ζητήματα για να είναι αξιόπιστος, και τα σχέδιά του για μείωση των φόρων και την αύξηση των αμυντικών δαπανών είναι μη ρεαλιστικά.

"Όμως παρ' όλα τα ελαττώματά του, ο Ομπάμα απομάκρυνε την αμερικανική οικονομία από το χείλος της αβύσσου και κάνει καλή δουλειά στην εξωτερική πολιτική. Για το λόγο αυτό το περιοδικό θα παραμείνει στο πλευρό του διαβόλου που γνωρίζει και θα επιδιώξει την επανεκλογή του".

Ο Economist έχει παγκόσμια κυκλοφορία-διανομή 1,57 εκατομμυρίου αντιτύπων, από αυτά περίπου 850.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους εκδότες του.

Περισσότερα από 14 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα του τον Ιούλιο του 2012.

Το 2004, υποστήριξε τον Δημοκρατικό Τζον Κέρι κατά του Προέδρου Τζορτζ Μπους.


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Economist: Ομπάμα, «ο διάβολος που γνωρίζουμε»"

Leave a reply