[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δύο κύματα από «πεφταστέρια» στην Ελλάδα (video)
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

 Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Λεοντιδών, κορυφώνεται στον νυχτερινό ουρανό και της Ελλάδας από τα ξημερώματα σε δύο κύματα, κάτι ασυνήθιστο. Οι αστρονόμοι περιμένουν, μετά τα χαράματα του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου, μια δεύτερη αποκορύφωση τα χαράματα της Τρίτης 20 Νοεμβρίου.

Οι Λεοντίδες παρουσίασαν μια εντυπωσιακή έξαρση κατά τα έτη 1998-2002 και έκτοτε εμφανίζουν μια πολύ πιο ήπια και μεταβλητή δραστηριότητα. Φέτος αναμένεται μια μέτρια πτώση μετεώρων με ταχύτητα περίπου 72 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και με ρυθμό περίπου 10- 15 την ώρα, τα οποία θα μπορούν να δουν οι παρατηρητές, στον βαθμό που ο κατά τόπους ουρανός στη χώρα μας δεν θα είναι συννεφιασμένος.

Η εν λόγω βροχή διαττόντων φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό του Λέοντα, από όπου πήρε και το όνομά της, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για τα σωματίδια της σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η ουρά του κομήτη Τέμπλ-Τατλ και η οποία περιοδικά διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης, η οποία κινείται με ταχύτητα 110.000 χιλιομέτρων την ώρα γύρω από τον Ήλιο.
Πηγή: pathfinder

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Δύο κύματα από «πεφταστέρια» στην Ελλάδα (video)"

Leave a reply