Toυ Jose Manuel Lamarque
Η Ελλάδα επιστρέφει σε εκλογές, μην έχοντας σχηματίσει κυβέρνηση. Οπότε, ποιός φταίει; Είναι ευθύνη μόνο των Ελλήνων ψηφοφόρων ή μήπως -αν το αναλύσουμε περισσότερο- είναι μια συλλογική ευθύνη των ευρωπαίων; Το δεύτερο ερώτημα κατά τη γνώμη μου είναι το πιο σωστό.
Πράγματι, ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης είναι ένα νομοθετικό και πολιτικό ζήτημα, το οποίο συμπεριλαμβάνει ένα ή περισσότερα πολιτικά κόμματα.
Μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν συμφώνησε στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης για την Ελλάδα.
Το έργο θα ήταν τεράστιο, το ρίσκο μεγάλο και ο κίνδυνος της αποτυχίας συνεχής.
Εξάλλου ο σχηματισμός κυβέρνησης θα πρέπει να καταφέρει να δώσει τις μεγαλύτερες και τις πιο τρελές ελπίδες σε έναν πληγωμένο λαό που έχει μαρτυρήσει.
Πληγές που είναι πολύ βαθιές και επώδυνες για τον ελληνικό λαό.
Ποιός θα ήταν τόσο τρελός ούτως ώστε να αναλάβει τέτοιο ρίσκο;
Ο Σχηματισμός μιας κυβέρνησης καθοδηγεί ένα λαό, ένα έθνος.
'Ομως, η Ελλάδα, εξακολουθεί να είναι ένα έθνος που πάντα χτυπιέται και διασύρεται από τους ευρωπαίους οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν κακά αδέρφια που σκέφτονται μόνο να εξοντώσουν και να καταστρέψουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάτω από το βάρος της ανέχειας.
Λόγω της δικτατορίας της χρηματοδότησης η μιζέρια έχει γίνει επιδημία στην Ελλάδα. Οπότε ας μην μένουμε έκπληκτοι με το γεγονός ότι κανένας Έλληνας πολιτικός δεν μπόρεσε να σχηματίσει μια κυβέρνηση κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Οι Έλληνες επιστρέφουν σε εκλογές τον Ιούνιο και γι' αυτό φέρουν ευθύνη οι ευρωπαίοι εταίροι.
Αν το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και το Ελσίνκι είχανε την ευπρέπεια, την εξυπνάδα (;) όσο και την ανθρωπιά, να καταλάβουν την ελληνική πραγματικότητα, τότε δεν θα το είχαν φτάσει στα άκρα... όμως τώρα είναι πολύ αργά.
Πολύ αργά γι' αυτούς, διότι φόρεσαν τον μανδύα της αλαζονείας αλλά και της ανθρώπινης δυστυχίας.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα θυμούνται ποιοί ήθελαν την εξαφάνισή τους, και ποιοί, αντίθετα, τους άπλωσαν το χέρι.
Σε μια περίοδο που ο πρόεδρος Francois Holland έχει επενδύσει στη γαλλική δημοκρατία, μαθαίνουμε αυτά τα θλιβερά νέα και συμπάσχουμε κάθε φορά που ο Ελλάδα προκαλείται.
Απόψε ο Γάλλος Πρόεδρος θα συναντήσει την Γερμανίδα Καγκελάριο και η συνάντηση αυτή θα είναι ιστορική. Μετά από τη εκλογική ήττα της Καγκελαρίου την περασμένη Κυριακή, η συνέντευξη αναμένεται με πολλά ερωτηματικά, ανακαλύπτοντας ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας δεν έχει καμία ομοιότητα με τον προκάτοχό του.
Το πρωί ο Jean-Claude Juncker πρόεδρος της Εurogroup κατέκρινε ως προπαγανδιστές όλους όσους αυξάνουν την πιθανότητα της Εξόδου της Αθήνας από τη ζώνη του Ευρώ.
Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, ότι τίποτα δεν είναι σταθερό, και αυτοί οι οποίοι τη μια μέρα διδάσκουν την άλλη βρίσκουν τον εαυτό τους σε μια καταστροφική κατάσταση, έχοντας χάσει πολύ νωρίς την αίσθηση της οικογένειας και της αλληλεγγύης, που είναι μεσογειακή παράδοση.
Με έναν τρόπο προσβλητικό και με σκοπό να φέρουμε τον ουμανισμό μας σε μια κοινή βάση αλληλεγγύης.
Σταθείτε ενωμένοι στους Έλληνες πολίτες, με αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και στη δική μας χώρα όπου ζούμε, δουλεύουμε, ζωγραφίζουμε, σχεδιάζουμε με σύμβολα που οι Έλληνες γνωρίζουν αρχίζοντας από τη σημαία τους.
Ένα οπτικό μήνυμα που λέει στον καθένα "Δεν είσαι μόνος, σε σκεφτόμαστε!"
Στην ομιλία του στο Hotel de ville στο Παρίσι στις 16.25 ο Francois Holland είχε πεί: "Η Γαλλία πάντα αρνείται το αναπόφευκτο, οπότε ας αρνηθούμε τη μοίρα της Ελλάδας ως "Θανατηφόρα". Δεν είναι ελληνική. Όχι πια"