[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τις γυναίκες [βίντεο + εικόνες]
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Ομαδικοί βιασμοί, σεξουαλική και μη βία, κακοποιήσεις μέχρι θανάτου, απειλητικές για την υγεία συνθήκες διαβίωσης, εξαναγκαστικοί – για θρησκευτικούς και πολιτισμικούς λόγους – ακρωτηριασμοί γεννητικών οργάνων, ένοπλες συγκρούσεις και άλλοι παράγοντες υψηλότατης επικινδυνότητας αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο και, ειδικότερα, στις υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής και του Μουσουλμανικού κόσμου.

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Thomson Reuters, με τη συνεπικουρία 213 ειδικών επιστημόνων σε θέματα φύλου, πρώτο στον κατάλογο των χωρών όπου συνιστά πραγματικά δυστυχία το να έχεις γεννηθεί γυναίκα είναι το Αφγανιστάν.
Στη φωτογραφία που ακολουθεί, η 17χρονη Σάμσια, θύμα επίθεσης με οξύ από Ταλιμπάν, αναρρώνει σε νοσοκομείο της Καμπούλ το 2008.


Τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει το Κονγκό: τα ασύλληπτα ποσοστά σεξουαλικής βίας στο ανατολικό Κονγκό αντικατοπτρίζει αμερικανική μελέτη, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο βιάζονται περίπου 400.000 γυναίκες, πράγμα που δικαιώνει το χαρακτηρισμό «πρωτεύουσα των βιασμών», τον οποίο έχει αποδώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στην αφρικανική χώρα.
Στη φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζεται θύμα βιασμού που έχει υποβληθεί σε εγχείρηση σε νοσοκομείο του βορειοανατολικού Κονγκό το 2009.


Την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση καταλαμβάνουν το Πακιστάν, η Ινδία και η Σομαλία για μία ευρεία γκάμα συνήθων φαινομένων βίας, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η εμβρυοκτονία (η επώδυνη θανάτωση του εμβρύου μέσα στη μήτρα της γυναίκας), ο ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομές και όχι μόνο), οι επιθέσεις με οξύ και η τιμωρία διά λιθοβολισμού.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν απεικονίζονται μία νεαρή Πακιστανή και η μητέρα της ενόσω περιμένουν έξω από το ιατρείο του γυναικολόγου, μία γυναίκα από την Ινδία, όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τα 3.000.000 ιερόδουλες, το 40% των οποίων είναι ανήλικες, και μία Σομαλή που έπεσε θύμα διασταυρούμενων πυρών.
Τέλος, ακολουθούν δύο βίντεο-ντοκουμέντα σχετικά με τον θρησκευτικά επιβεβλημένο ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων των γυναικών, ο οποίος στον Μουσουλμανικό κόσμο θεωρείται μέθοδος διασφάλισης της αγνότητάς τους, αλλά και μέσο θεραπείας της γυναικείας υστερίας και συναισθηματικής ανισορροπίας.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τις γυναίκες [βίντεο + εικόνες]"

Leave a reply